Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ A.E. Τεχνολογία & Επικοινωνίες για την Θράκη

Δεν έχω Internet δεν πιάνει το Wi-Fi μου. Φταίει ο πάροχός μου; Έχω βλάβη;

wifi booster

Στα κέντρα των πόλεων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, τα σπίτια βρίσκονται στην εμβέλεια δεκάδων δικτύων Wi-Fi, ορισμένα από τα οποία επηρεάζουν το δικό σας. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε την ισχύ ή τους αναμεταδότες που έχουν τοποθετήσει οι γείτονές σας, οι ακτινοβολίες των οποίων μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το δικό σας δίκτυο Wi-Fi.


Εκτός από τις παρεμβολές, το κάθε σπίτι έχει τις δικές του χωρικές ιδιαιτερότητες. Παράλληλα πολλές ακόμη συσκευές π.χ. ασύρματα
Dect τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι, φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεκοντρόλ, Bluetooth, διπλοί τοίχοι, μεταλλικά αντικείμενα, καθρέφτες, ενυδρεία κλπ. επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μέσα στο σπίτι σας.

 

wifi kathreftis

Πολλές φορές η τοποθέτηση ενός powerline ή ενός αναμεταδότη (Wi-Fi extender) μπορεί να λύσει εύκολα και γρήγορα το πρόβλημα σας.

Προβληματικές καλωδιώσεις, φίλτρα ή πρίζες επηρεάζουν την ταχύτητα και την ποιότητα ταχύτητας του router μας. Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε την βοήθεια ενός εξειδικευμένου τεχνικού Nova (τηλ. 2551038444) για να βρει την κατάλληλη θέση του router σας ήνα αναλύσει & επιλύσει τα προβλήματα ακτινοβολίας στον χώρο σας.

Τα δωρεάν router που παρέχονται καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες αλλά όταν έχουμε πολλές συσκευές (PC, κινητά, Tablet), πολλούς χρήστες και μεγάλους χώρους απαιτούνται καλύτερες συσκευές που προσφέρουν παράλληλα δυνατότητα γονικού ελέγχου στο internet για τα παιδιά. Το μικρό πρόσθετο κόστος δεν έχει σημασία μπροστά στην υγεία και την ασφάλεια, την δική σας και της οικογένειάς σας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να μας επηρεάσει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ειδικά τα τελευταία έτη έχουμε αυξήσει σημαντικά γύρω μας.  (Διαβάστε εδώ μια αναλυτική παρουσίαση της ΕΕΤΤ για τις ακτινοβολίες και την κινητή τηλεφωνία)

wifi-emf-spectrum

 

Μερικές συμβουλές κοινής λογικής που ταιριάζουν πάντα :
– Μειώστε όσο το δυνατόν την χρήση κινητού τηλεφώνου με καλωδιακά handsfree και χρήση σταθερή συσκευής τηλεφώνου όσο περισσότερο μπορείτε. Τα πακέτα σταθερής τηλεφωνίας προσφέρουν εκτός από μεγαλύτερη οικονομία σχεδόν μηδενική ακτινοβολία (αρκεί βέβαια και η συσκευή να είναι σταθερή και όχι DECT!).
– Οι συσκευές WiFi (2.4GHz – 5GHz) να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κάθισμά μας ή τον χώρο που εργαζόμαστε πολλές ώρες. Εαν είναι δυνατόν να σβήνουν ώρες wifi apostasi-apotin-pigi-aktinoboliaπου δεν χρησιμοποιούνται. Επιλέξτε ενσύρματες συνδέσεις στις συσκευές που μπορείτε. To WiFi γενικά είναι ακτινοβολία χαμηλής ισχύος (0.1 έως 1 watt)  αλλά μεγάλης διάρκειας σε χρόνο. Η διαφορά είναι στην ισχύ, ένας μέσος φούρνος μικροκυμάτων έχει ισχύ 1000 watt. Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε τον κανόνα της απόστασης και της ισχύος που μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνό της  (1/r² , 1/1 , 1/4 , 1/9 , 1/16 κ.ο.κ.).

Η απόσταση από την πηγή: Η ισχύς της μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασης από το Router-πηγή σας. Εάν π.χ. στο 1m η ισχύς είναι 100, τότε στα 3m η ισχύς μειώνεται στα 100/3²=100/9=11 σχεδόν δέκα φορές μικρότερη στα 3m (μέτρα)

Τοποθετήστε τις πιθανές κεραίες με προσανατολισμό τέτοιο ώστε να έχετε την καλύτερη λήψη από τις συσκευές σας. Μόνο με δοκιμές θα βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για την σωστή θέση του.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε τον router σε σημεία που μπορεί να κάθεστε για ώρες π.χ. δίπλα στον καναπέ του σαλο-νιού ή πάνω στο γραφείο που εργάζεστε. Θυμηθείτε! ακόμη και 1 μέτρο πιο πέρα από το κεφάλι σας, μειώνει σημαντικά τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας.

Μετά τα παραπάνω μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το ασύρματο δίκτυο στον χώρο του σπιτιού μας ή του γραφείου είναι κάτι πολύ παραπάνω από την τοποθέτηση ενός απλού φθηνού δωρεάν wifi router . Εμπιστευτείτε τον ειδικό που θα έρθει στο σπίτι σας, θα πάρει μετρήσεις του WiFi, θα μελετήσει τις παρεμβολές που δέχεστε από γειτονικά δίκτυα και θα σας προτείνει κάτι αξιόπιστο και επώνυμο σε WiFi εξοπλισμό (Cisco, Ubiquiti, Fritz, Microtik, NetGear, DLink κλπ.). Μακριά από αυτόν που θα σας λύσει το πρόβλημα με 50€! Ζητείστε να δείτε πιστοποιήσεις και συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ακτινοβολίας. Διαβάστε και ενημερωθείτε για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης από εξωτερικές πηγές, υπάρχει και η ΕΕΤΤ . Δεν αποτελεί πάντα λύση η επέκταση και η ενίσχυση των σημάτων WiFi.

 

uthrottled-icon

Γιατί ενώ πληρώνω για έως 24Mbps έχω χαμηλότερες ταχύτητες;

 Στην τεχνολογία ADSL & VDSL ο συγχρονισμός-η ταχύτητά σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αναφέρουμε τους κύριους:

- Την απόσταση του σπιτιού σας από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο της πόλης ή του χωριού. Όσο μεγαλύτερη είναι οι απόσταση των καλωδίων τόσο μειώνεται η ταχύτητά σας.

- Την πολυπλοκότητα, παλαιότητα, ποιο-τητα και το πλήθος των καλωδίων, καθώς και των ADSL/VDSL συνδέσεων στον χώρο της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σας.

- Την ποιότητα, τον αριθμό συσκευών και την παλαιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης, φίλτρων ή splitter στο σπίτι σας.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τεχνικά προβλήματα και μειώνουν την ταχύτητα.

Ζητήστε από έναν τεχνικό Nova (τηλ. 2551038444 επιλογή 1 ή email tech [at] alphait.grνα έρθει & να σας δώσει περισσότερες συμβουλές.

 

Πηγή και περισσότερα στο: computersgr.wordpress.com/WiFi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη από την Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

Top Desktop version